• Jeroen Bosch ZiekenhuisGebouw C, 1e verd. Ontvangst 3

 • EnthousiastEnthousiaste professionals

 • Jeroen Bosch ZiekenhuisModern en patientvriendelijk

 • 1
 • 2
 • 3

Innovatief & Initiatief

 • Mannenkliniek

  Mannenkliniek

  De mannenkliniek is bedoeld om specifieke mannelijke gezondheidsklachten te onderzoeken en te behandelen.

  Meer informatie
 • Bekkenbodemspreekuur

  Bekkenbodemspreekuur

  In het bekkenbodemspreekuur werken we optimaal samen om patiënten snel te behandelen voor bekkenbodem klachten.

  Meer informatie
 • Kinderurologie

  Kinderurologie

  De behandeling van kinderenbij afwijkingen van de urine-wegen of geslachsorganen is een specifiek aandachtsgebied.

  Meer informatie
 • Robotchirurgie

  Robotchirurgie

  Met robotchirurgie kan de arts nauwkeuriger laparoscopisch opereren. Er is hierdoor minder kans op complicaties

  Meer informatie
 • 1
 • 2

Doe een zelftest

 • Testosteron tekort test

  Testosteron tekort test

  Testosteron-tekort kan uw energie verminderen.

  Meer informatie
 • Plasklachtentest

  Plasklachtentest

  Heeft u klachten met plassen of incontinentie?

  Meer informatie
 • Erectietest

  Erectietest

  Twijfelt u aan de kwaliteit van uw erecties?

  Meer informatie
 • 1

Covid19

CoronaSinds het begin van de Covid-19 (Corona) epidemie proberen de urologen van het Centrum voor Urologie zoveel mogelijk zorg te leveren. Binnen de regels van de overheid en de mogelijkheden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis doen we zoveel mogelijk spreekuren, onderzoeken en operaties. Helaas kunnen niet alle afspraken doorgaan. Er moeten operaties worden afgezegd en uitgesteld omdat er te weinig beschikbare operatieruimte is. Dit komt omdat er veel personeel moeten worden ingezet om voor Corona patiënten te zorgen. Ook is de ruimte in de wachtkamers beperkt door de 1,5 meter afstandsregel, waardoor een poliklinisch consult vaak telefonisch moet worden gedaan. Wij vragen uw begrip en geduld. Alle noodzakelijke zorg gaat door. Daarover hoeft u zich geen zorgen te maken.

Standpunt urologen over medische noodzaak circumcisie

voorhuidDe Nederlandse Vereniging voor Urologie (NVU) beschrijft in een nieuwe behandelrichtlijn wanneer een circumcisie (besnijdenis) medisch noodzakelijk is. De lijst met medische indicaties staat op de website van de NVU. De richtlijn is tot stand gekomen op verzoek van minister Schippers zodat duidelijk is wanneer er sprake is van een medisch noodzaak om de ingreep te verrichten. Nu de nieuwe behandelrichtlijn hier duidelijkheid over geeft, vragen de urologen aan de minister om duidelijkheid over het vergoeden van de circumcisie.

Download Standpunt Circumcisie NVU.pdf

Blaasspoelvloeistoffen niet meer vergoed

GAG layerPer 1 januari 2015 worden blaasspoelvloeistoffen met de stoffen chondroïtinesulfaat en/of hyaluronzuur voor nieuwe gebruikers en nieuwe verzekerden niet meer vergoed. Het Zorginstituut Nederland vindt dat deze stoffen niet voldoen aan de stand van de wetenschap en daarom vallen deze vloeistoffen niet meer onder de verzekerde zorg.

Lees meer: Blaasspoelvloeistoffen niet meer vergoed

Tekort aan BCG-blaasspoelingen

Mycobacterium bovis BCG ZNHet spoelen van de blaas met BCG kan de kans verkleinen dat oppervlakkige tumoren terugkomen. BCG is een vaccin dat bestaat uit een oplossing van verzwakte tuberculose bacteriën. de  Bacillus Calmette Guerin. Het wordt gebruikt om in te enten tegen tuberculose, maar blijkt ook werkzaam tegen oppervlakkige blaastumoren. Door de blaas met BCG te spoelen wordt het immuunsysteem gestimuleerd. Hierdoor wordt het lichaam aangezet tot afweer tegen de kwaadaardige cellen. Sinds de herfst van 2014 is er een wereldwijd tekort aan BCG. De meeste patiënten worden gewoon met BCG behandeld, maar bij sommige patiënten moet de behandeling worden uitgesteld of moet er worden gekeken naar een alternatieve behandeling. Overleg met uw eigen uroloog of het BCG-tekort voor u consequenties heeft.

Jorg Oddens wint prijs voor publicatie

PrijsOddenswebTijdens het 29e congres van de European Association of Urology (EAU) dat van 11 tot en met 15 april werd gehouden in Stockholm heeft Jorg Oddens de prijs voor beste wetenschappelijke publicatie gewonnen. Zijn publicatie, over de effecten van verschillende doseringen van BCG blaasinstallaties bij niet spierinvasieve blaaskanker, werd gekozen tot  "best paper" in European Urology in 2014. European Urology is het wetenschappelijk tijdschrift van de EAU. Het onderzoek werd in de afgelopen jaren verricht in meerdere Europese ziekenhuizen, waaronder ook enkele in Nederland.

Afspraak

telefoon

   073-553 6010

 

internetklein   Online via Zorgdomein

   Online via MijnJBZ 

Route

routebeschrijving     Routebeschrijving

     Polikliniek Urologie           

openbaarvervoer

     Openbaar Vervoer 

 

Contact

email   

 

 Stuur een email

Volg ons

Instagramklein 

 

Volg het Centrum Voor Urologie via Instagram @centrumvoorurologie

Penislengte

penislengte

Fictie en feiten over de lengte van de penis

Download de PDF