laserOp 27 juni 2011 heeft uroloog Rob Schipper in het Jeroen Bosch Ziekenhuis de eerste laserbehandeling van een patiënt met plasklachten door  prostaatvergroting verricht. Bij deze behandeling wordt laserlicht in de prostaat gebracht. Door warmtewerking verdampt het binnenste gedeelte van de prostaat, zodat er meer ruimte komt en patiënten beter kunnen plassen.

Laserpunt1In het Jeroen Bosch Ziekenhuis wordt gebruik gemaakt van de Cyber TM, één van de nieuwste en meest geavanceerde lasers voor prostaatoperaties. Een laserbehandeling van prostaatvergroting is minder belastend dan de gebruikelijke operatietechnieken.

Werkelement-bed1De voordelen van een laserbehandeling van de prostaat ten opzichte van de standaard behandeling, de zogenaamde TURP zijn: minder klachten na de operatie, een korter verblijf in het ziekenhuis, minder bloedverlies na de operatie en er is maar kort een blaaskatheter nodig. Het voordeel ten opzichte van andere lasers is het dat de Cyber TM de uroloog in staat stelt om de laserenergie preciezer te richten op het te verwijderen prostaatweefsel. Hogere precisie betekent meer veiligheid en minder complicaties. Daarnaast kan de uroloog weefsel verwijderen met de Cyber TM laser om te laten onderzoeken op afwijkingen (zoals kanker) door de patholoog. Met de laser die het Jeroen Bosch Ziekenhuis gebruikt kunnen meer groepen patiënten worden behandeld waaronder patiënten die bloedverdunnende middelen gebruiken.

Deze nieuwe  behandelingsmethode past in het streven van het Jeroen Bosch Ziekenhuis om het meest patiëntvriendelijkste ziekenhuis van Nederland te worden. Lees meer in de informatiefolder

 

Afspraak

telefoon

   073-553 6010

 

internetklein   Online via Zorgdomein

   Online via MijnJBZ 

Route

routebeschrijving     Routebeschrijving

     Polikliniek Urologie           

openbaarvervoer

     Openbaar Vervoer 

 

Contact

email   

 

 Stuur een email

Volg ons

Instagramklein 

 

Volg het Centrum Voor Urologie via Instagram @centrumvoorurologie