De volgende urologen zijn werkzaam in het Jeroen Bosch Ziekenhuis:
- Drs. E.S.S. van den Aker
- Dr. S. van der Meer
- Drs. P. van Migem
- Drs. R.A. Schipper
- Dr. B.Ph. Schrier
- Drs. F. Vandercruysse
- Dr. A.M.A. de Vylder
- Drs. R.P.W.F. Wijn
Opleidingsziekenhuis
Door mensen in de medische vakken op te leiden verplichten we onszelf om helder te blijven communiceren en om altijd goed te verantwoorden behandelingen aan te bieden. Naast het feit dat een goede opleidingsomgeving van groot belang is voor toekomstige dokters, is het een manier om de kwaliteit van de geleverde zorg hoog te houden.
Op de afdeling urologie wordt de opleiding verzorgd voor twee fasen van de opleiding: tot arts (co-assistent) en tot specialist (AIOS).
Artsen in opleiding tot Specialist (AIOS).
Naast de 8 urologen werkt een aantal specialisten in opleiding in onze praktijk. Deze reeds afgestudeerde artsen worden verder opgeleid tot uroloog. Zij werken zelfstandig, maar onder supervisie van de urologen.
De geneeskunde studie die opleidt tot arts duurt 6 tot 7 jaar. Daarna duurt de opleiding tot uroloog nog 6 jaar. De eerste twee jaren worden gevolg bij de algemene chirurgie, daarna volgen 4 jaar urologie. Hiervan vindt in de regel twee jaar plaats in een academisch ziekenhuis en twee jaar in een perifeer opleidingsziekenhuis als het Jeroen Bosch Ziekenhuis.
Co-assistenten
In het Jeroen Bosch Ziekenhuis worden ook geneeskunde-studenten opgeleid tot arts. Zij lopen stages bij diverse vakken in het ziekenhuis. Vaak luisteren ze mee op de spreekuren om van de verhalen van de patienten te leren welke ziektebeelden er zijn en hoe je die behandelt. Ook doen ze zelf vraaggespreken en onderzoek, waarna altijd controle volgt door een van de artsen. De patient wordt in de regel toestemming gevraagd hieraan mee te werken, wat overigens ook geweigerd mag worden.